Bali
Jáva
Nusa Tenggara
Szumátra
Kalimantan
Sulawesi
Maluku
Irian Jaya
Küldjél cikket
és fotókat!


Larantuka, zsúfolt kikötőváros a keleti végeken

Aki a Florestől keletre fekvő Solor és Alor szigetvilág, ill. Timor fele igyekszik busszal és/vagy hajóval, annak mindenképpen útba esik Larantuka, Kelet-Flores legfontosabb kikötővárosa. A kb. 30.000-es lakosú település hozzávetőleg 4 órás buszozással érhető el Maumereből.

A Larantukából kifutó hajók gyakran csordultig vannak utassal, ami általában jellemző Nusa Tenggara keleti részére; Larantuka és Pulau Lembata között

Egyébként itt éltem meg egyik leghosszabb várakozásomat, közel 6 órába telt, míg jött a busz; maga az út rövidebb volt (ld. tudnivalók Indonéziáról - Jam Karet). Mivel a Timorba tartó hajók zsúfoltak, a szálláshelyek is gyorsan elfogynak a városban. Érdekességektől nem hemzseg a környék, akinek sok ideje van, megpróbálhatja a Lonely Planet által ajánlott Weri melletti fehér homokos partszakaszt, vagy elmehet Lewolobaba, ahol állítólag hagyományos táncokkal kápráztatják el az erre kiéhezett társasutazókat (nyilván be lehet lógni valamelyik turistacsoporttal ;))).

Szállás: Szívem szerint a kikötőhöz közeli, kellemes küllemű Hotel Ruliest választottam volna, de mivel már a többi parton fekvő szálláshellyel együtt megtelt timori utazókkal, kénytelen voltam a városközponttól legalább negyed óra sétára fekvő Syallomban megszállni, kb. 3 USD-t kóstált.

Kaja: a kikötő környékén vannak tűrhetőbb étkezdék.

Hogyan jutok el / Hova tovább? Nyugati irányba/ból a szárazföldön át ld. Flores további cikkek. Solor-Alor fele ld. Pulau Lembata. Ezen kívül marad még Kupang, azaz Nyugat Timor. Ez utóbbival kapcsolatban nem tudok részletekkel szolgálni, hajójárat mindenesetre van. A hajók zsúfoltak voltak, amikor ott jártam, gondolom érdemes jó előre jegyet váltani.

Cikk a szigetről (térképpel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkek és képek: minden jog fenntartva ©
ÚJ - Tanjung Puting, dzsungeltúra orángutánokkal
Kalimantan egyik legszebb nemzeti parkjában testközelből lehet tanulmányozni a számos emberi vonást mutató vörös szőrű főemlősöket.


Lamalera, cetvadászat szigonnyal
Balitól 800 kilométerre a mai napig ámbrás cetekre vadásznak a helyiek. Hogyan lehetséges ez, mikor a bálnákat nemzetközi egyezmények védik?G. Rinjani, hegymászás kis segédlettel
A Rinjani 3.726 méteres csúcsát megcélozva jó erőnléttel sem érdemes versenyezni a hordárokkal. Cigizve és strandpapucsban is lenyomják a turistákat.Komodo - sárkánygyíkok ne kíméljenek!
Komodon nem lehet csak úgy elcsatangolni, hogy önállóan nézegessük a sárkánygyíkokat, mert kellemetlen meglepetés érhet. Itt megtudod, miért.Tulamben, búvárfalu partközeli hajóronccsal
Az Indonéz tengerek fajgazdagsága és az első osztályú látási viszonyok kivételesen érdekes merülőhellyé teszik az itteni vízeket.