Bali
Jáva
Nusa Tenggara
Szumátra
Kalimantan
Sulawesi
Maluku
Irian Jaya
Küldjél cikket
és fotókat!

hirdetés


Lombok

Hol van: Nyugat-Nusa Tenggara (Balitól keletre), Bali és Sumbawa között.

Lombok hozzávetőleg 100 kilométer széles, Bali felől nézve az első sziget a Nusa Tenggara szigetvilában

Érdekességek: iszlám és hindu kultúra a nyugati parton (a keletin már csak az iszlám van jelen), Gunung Rinjani túra (3726 méter tengerszint feletti magasság), bulizás a Gili szigeteken.

Érkezés: Bali felől turista vagy helyi busszal, majd komp (kb. 2 óra alatt ér a hajó Bali/Padangbaiból a Mataram, Lombok legnagyobb városa melletti kikötőbe); egyszerűbb, de drágább megoldás a Balin található utazási ügynökségnél megrendelni az utat közvetlenül Gili szigetekre (kb. 8 óra utazás, 8 USD).

A Lombok északi részén található hagyományos faluban a gyerekek is részt vesznek a rizs csépelésében; Senaru, Lombok

Lomboknak két arca van, ami ritka az ilyen kisméretű szigeteknél (kb. 80 kilométer kelet-nyugati irányban). A nyugati rész Balira hasonlít, sűrű a vegetáció, sok a rizsföld, helyenként hindu templomok találhatók. A keleti oldal inkább azt mutatja, milyen Nusa Tenggara, azaz a Balitól keletre fekvő szigetvilág. A kietlen és száraz vidék Ausztrália zordabb részeire hasonlít. Alacsonyak a termésátlagok, ami a többnyire mezőgazdaságból élő lakosság életkörülményein is meglátszik. A lakosság 90 százaléka muzulmán, Lombokot a sasakok lakják.

A kiemelt látnivalókról és úticélokról a szigeten itt található további információ:

Gili szigetek, bulicentrum Balitól keletre

Gunung Rinjani, hegymászás kis segédlettel

Vissza a Nusa Tenggara oldalra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkek és képek: minden jog fenntartva ©
ÚJ - Tanjung Puting, dzsungeltúra orángutánokkal
Kalimantan egyik legszebb nemzeti parkjában testközelből lehet tanulmányozni a számos emberi vonást mutató vörös szőrű főemlősöket.


Lamalera, cetvadászat szigonnyal
Balitól 800 kilométerre a mai napig ámbrás cetekre vadásznak a helyiek. Hogyan lehetséges ez, mikor a bálnákat nemzetközi egyezmények védik?G. Rinjani, hegymászás kis segédlettel
A Rinjani 3.726 méteres csúcsát megcélozva jó erőnléttel sem érdemes versenyezni a hordárokkal. Cigizve és strandpapucsban is lenyomják a turistákat.Komodo - sárkánygyíkok ne kíméljenek!
Komodon nem lehet csak úgy elcsatangolni, hogy önállóan nézegessük a sárkánygyíkokat, mert kellemetlen meglepetés érhet. Itt megtudod, miért.Tulamben, búvárfalu partközeli hajóronccsal
Az Indonéz tengerek fajgazdagsága és az első osztályú látási viszonyok kivételesen érdekes merülőhellyé teszik az itteni vízeket.