Bali
Jáva
Nusa Tenggara
Szumátra
Kalimantan
Sulawesi
Maluku
Irian Jaya
Küldjél cikket
és fotókat!


Pulau Lembata

Ahhoz képest, hogy Pulau Lembata mindössze 70 kilométer széles, meglepően bő kulturális kínálattal rendelkezik. Lamalera, a bálnavadászfalu a sziget déli részén található

Hol van: Kelet-Nusa Tenggara (Balitól keletre), Florestől keletre a Solor szigetvilág legnagyobb szigete.

Érdekességek: hagyományos bálnavadász-falu; kereszténységgel elegyített animizmus; aktív, de mászható vulkánok, leszaladtam a térképről fíling.

Érkezés: Larantuka (Flores) felől 3,5 órás hajóút (kb. 70 USA Cent) visz füstölgő vulkánokkal megspékelt szigetek mentén Lewolebaba, Lembata központjába (közvetlenül Lamaleraba, a bálnavadászfaluba ld. Lamarela, Hova tovább?).

A mai napig vödörben hordják a vizet
Indonéziának ezen a részén, a vízhordók gyakran több kilométeres fárasztó gyaloglásra kényszerülnek; Lamalera, Pulau Lembata

Pulau Lembata a Solor-Alor szigetvilág része. Ez a sziget nagyon távol esik a fő turista csapásoktól, ennek megfelelően gyér az infrastruktúra, a szigeten nehézkes a közlekedés. Aki vállalja mindezt, kárpótlásként álomszerű hajóutat kap cserébe. Larantukából füstölgő vulkánok mentén lehet eljutni Lewolebaba, a mindössze 60 kilométer hosszú sziget "fővárosába".

A szigeten bőven akad látnivaló, gyöngyhalászoktól kezdve, bálnavadászokon át ikat -, azaz kéziszőttes-készítő öreg nénikig sokminden megtalálható. Az egyetlen nehezen szokható dolog a siralmas ételválaszték. Aki eljön ide, készüljön fel rá, hogy reggel, délben, este rizs. Mindig rizs. Legfeljebb levesporos tészta. De csak ünnepnapokon ;))

Lamalera, cetvadászat szigonnyal

Vérben úszó tenger

Lewoleba, tengeri cigányok cölöpökön

Vissza a Nusa Tenggara oldalra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkek és képek: minden jog fenntartva ©
ÚJ - Tanjung Puting, dzsungeltúra orángutánokkal
Kalimantan egyik legszebb nemzeti parkjában testközelből lehet tanulmányozni a számos emberi vonást mutató vörös szőrű főemlősöket.


Lamalera, cetvadászat szigonnyal
Balitól 800 kilométerre a mai napig ámbrás cetekre vadásznak a helyiek. Hogyan lehetséges ez, mikor a bálnákat nemzetközi egyezmények védik?G. Rinjani, hegymászás kis segédlettel
A Rinjani 3.726 méteres csúcsát megcélozva jó erőnléttel sem érdemes versenyezni a hordárokkal. Cigizve és strandpapucsban is lenyomják a turistákat.Komodo - sárkánygyíkok ne kíméljenek!
Komodon nem lehet csak úgy elcsatangolni, hogy önállóan nézegessük a sárkánygyíkokat, mert kellemetlen meglepetés érhet. Itt megtudod, miért.Tulamben, búvárfalu partközeli hajóronccsal
Az Indonéz tengerek fajgazdagsága és az első osztályú látási viszonyok kivételesen érdekes merülőhellyé teszik az itteni vízeket.