Bali
Jáva
Nusa Tenggara
Szumátra
Kalimantan
Sulawesi
Maluku
Irian Jaya
Küldjél cikket
és fotókat!

hirdetés


Hasznos tudnivalók Indonéziáról

Gyakran találok az interneten különböző országokról szóló honlapokat, sokszor azonban még a legjobban megszerkesztetteknél is marad hiányérzetem. Nem találom azokat az általános, helyenként mégis specifikus információkat, amelyek az utazók számára megkönnyítik az utazást. Az Indománia esetében próbáltam nem elkövetni ezt a hibát. Ettől persze még lehet, hogy hiányzik valami, úgyhogy erre az esetre is áll: ha van valami ötleted, netán írtál egy kiegészítést, ide vele. Legyen ez az oldal is minél átfogóbb és naprakészebb.

Hol van?

Történelem

Földrajz, gazdaság, vallás

Klíma

Pénz

Árak

Vízum

Hogyan jutok el? / Érkezés

Posta, telekommunikáció, internet

Helyi közlekedés

Mit kell vinni?

Egészség / Betegség

Étkezés

Szálláshelyek

Mandi (Fürdőszoba / WC)

Sportolás Indonéziában - búvárkodás

Milyenek az indonézek?

Nyelv

Jam Karet (a gumiidő...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkek és képek: minden jog fenntartva ©
ÚJ - Tanjung Puting, dzsungeltúra orángutánokkal
Kalimantan egyik legszebb nemzeti parkjában testközelből lehet tanulmányozni a számos emberi vonást mutató vörös szőrű főemlősöket.


Lamalera, cetvadászat szigonnyal
Balitól 800 kilométerre a mai napig ámbrás cetekre vadásznak a helyiek. Hogyan lehetséges ez, mikor a bálnákat nemzetközi egyezmények védik?G. Rinjani, hegymászás kis segédlettel
A Rinjani 3.726 méteres csúcsát megcélozva jó erőnléttel sem érdemes versenyezni a hordárokkal. Cigizve és strandpapucsban is lenyomják a turistákat.Komodo - sárkánygyíkok ne kíméljenek!
Komodon nem lehet csak úgy elcsatangolni, hogy önállóan nézegessük a sárkánygyíkokat, mert kellemetlen meglepetés érhet. Itt megtudod, miért.Tulamben, búvárfalu partközeli hajóronccsal
Az Indonéz tengerek fajgazdagsága és az első osztályú látási viszonyok kivételesen érdekes merülőhellyé teszik az itteni vízeket.